Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Fall int'! – för femte året i rad

Aktiva seniorer

Publicerad 2017-09-19

En rad aktiviteter för seniorer arrangeras under Fall int'!-veckan, med start 2 oktober. Årets tema är balans, syn och hörsel. Kampanjveckan avslutas med Seniordagarna i Folkets park 6-7 oktober.

Bakgrunden till Fall int'!-satsningen är att det i Västerbotten och Skellefteå uppstår fallskador i högre utsträckning än övriga landet. Här menar man personer som faller och skadar sig så pass illa att de måste läggas in på sjukhus. De flesta fall slutar lyckligtvis utan fysiska skador men nära ett av tio fall leder till allvarliga skador som frakturer och hjärnskador. Fallolyckorna orsakar framförallt ett lidande för den drabbade och dennes anhöriga, men innebär också merkostnader för samhället.

Fallförebyggande åtgärder

Det finns mängder av enkla saker man kan göra för att förebygga fallskador och det är med anledning av det som Fall int'! uppmärksammas varje år. Kampanjen genomförs i samarbete med Socialstyrelsen.

Här kan du läsa mer om Fall int'!-veckan och Seniordagarna 6-7 oktober.