Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Många satsningar i Bureå

Publicerad 2017-10-02

Nu är Tallbacka förskola igång, och eleverna i Bureå har fått ny matsal och ett tillagningskök i samma byggnad som förskolan är i. Konstgräset utanför med en fullstor fotbollsplan kan både föreningar och skolan använda. Sedan ska den gamla matsalen i skolan byggas om så att både fritidshem och skolan får mer lokaler.

– Det känns roligt att få samla våra verksamheter på ett bra sätt, säger Anna-Carin Östman, områdeschef för område syd på skolkontoret.
Totalt handlar det om investeringar på drygt 70 miljoner kronor för att samla verksamheterna och förbättra för både förskola och skola och föreningar i Bureå.

En detalj är den konstnärliga gestaltningen av förskolan. Skellefteå kommun tillämpar enprocentregeln som innebär att en procent av byggnadskostnaderna ska gå till offentlig konst.
För Tallbacka förskola är det konstnären Tina Frausin som fick uppdraget. Hennes verk består av ett tiotal knypplade kaniner, paneler, som placeras mellan ”vanliga” längder av Gunnebostaket. I uppdraget fanns krav på hållbarhet och konstnären valde att arbeta med befintlig tråd och knyppla den. Knyppling är en form av handarbete och en gammal hantverksteknik från tidigt 1500-tal. Kaninen som är ett kärt djur både i litteraturen och som gossedjur blev motivet.