Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Teknikhörna öppnar på stadsbiblioteket

Teknikhörna för seniorer på stadsbiblioteket.

Publicerad 2017-10-02

Snart öppnar en ny mötesplats i Skellefteå. Det är teknikhörnan på Skellefteå stadsbibliotek, en plats där du kan testa, få guidning eller träna på den nya vardagstekniken som finns i dag med till exempel appar, smarta telefoner och digitala tjänster.
- Det handlar om att lära sig och förstå fördelen med den nya tekniken och biblioteket är en bra plats att träffas på, berättar pensionären Staffan Backman, som varit med och tagit fram idén.

Bakom idén står äldreomsorgen som tillsammans med kultur- och fritidskontoret vill lyfta teknik som finns i din vardag som till exempel att beställa ett nytt recept på apoteket eller att boka ett vattengympapass.
- Det handlar om att kännas sig trygg och det här är ett sätt att få fler äldre att prova ny teknik, bland annat i form av surfplattor och smarta telefoner, säger Ejja Häman Aktell, äldreomsorgschef vid Skellefteå kommun.

Seniordagarna 6-7 oktober
Under seniordagarna i Skellefteå kommer teknikhörnan på stadsbiblioteket att tillfälligt finnas på folkparken för att invigas. Hörnan presenteras på fredag den 6 oktober klockan 11.00 av äldreomsorgschefen Ejja Häman Aktell, bibliotekschefen Mikke Ejrevi och senioren Staffan Backman.
- Vi hoppas att det är många seniorer som dyker upp så att vi kan berätta om det här så att det sprids till många därute. För vi vet att det finns ett behov, säger Staffan Backman.
Därefter kan besökare stanna till i teknikhörnan och klämma och känna på teknik, men också ta med sig exempelvis en surfplatta eller smart telefon och få stöd i att använda den.

Program med drop in under hösten
Under hösten kommer det att vara två träffar per vecka på stadsbiblioteket och finnas en mängd olika programpunkter för den som vill lära sig mer om teknik.
- Det kommer att vara drop in så du behöver inte anmäla dig till träffarna och vi kommer alltid att ha en värd på plats, berättar bibliotekschefen Mikke Ejrevi vid Skellefteå kommun.

Måndag den 9 oktober mellan 11.00 och 13.00 invigs Teknikhörnan på stadsbiblioteket.

www.skelleftea.se/teknikhörnan