Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Utvärdering av avgifter i skolan

Publicerad 2017-10-12

För-och grundskolenämnden godkände rapporten av årets utvärdering av avgifter i skolan. Rapporten visar att det för läsåret 2016/17 ofta är avgifter i samband med friluftsdagar, och att det alltid finns aktiviteter som inte kostar.

– Vi ska fortsätta att arbeta för att ta bort avgifterna inom skolan, säger Fredrik Stenberg, ordförande i för-och grundskolenämnden i Skellefteå kommun. Det är ett arbete som tar tid innan skolan är helt avgiftsfri.


Ett antal skolor tar avgifter för vissa aktiviteter på friluftsdagar, men dessa skolor har alltid avgiftsfria alternativ. Det rör sig ofta om liftkort till slalombackar. En skola har en årlig friluftsdag i Kåbdalis då avgift tas ut för transport och liftkort. Kostnadsfritt slalomalternativ finns. Samma skola gör en årlig fjällresa där eleverna får arbeta in pengar till resan.

Andra avgifter som förekommer är ersättning för förstörda böcker samt hälsofika vid utflykter.