Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Lyckad utbildning av elevråd

Elevrådsutbildning för högstadieskolorna

Publicerad 2017-10-25

En elevrådsutbildning för samtliga högstadieskolor i Skellefteå kommun har genomförts.
– Utbildningen blev väldigt lyckad med inspirerande och positiva ungdomar som känner ett stort sug att fortsätta arbeta med elevinflytande och delaktighet på sina skolor, säger Marina Lidman, skolfritidsledare på Kågeskolan och Jörgen Svedberg, demokratilots i Skellefteå kommun.

Eleverna fick bland annat lära sig mer om demokrati, hur ett elevråd fungerar, framgångsfaktorer och elevernas rättigheter och skyldigheter.

Under eftermiddagen besöktes utbildningen av skolkontorets verksamhetschef Janne Söderström och Fredrik Stenberg, ordförande i för-och grundskolenämnden. Det besöket var väldigt uppskattat bland eleverna, då de fick chansen att ställa frågor. Eleverna fick även möjlighet till fortsatt arbete för att utveckla deras eget elevråd. Tanken är att det en gång per termin ska bli ett stormöte med ordföringarna från varje skola för att lyfta fram gemensamma frågor och funderingar.