Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Eskilstuna inspireras av Skellefteås kulturhus

Vy mot biblioteket i Skellefteås kommande kulturhus.

Publicerad 2017-10-26

Eskilstuna kommun planerar ett kulturhus med koncept liknande Skellefteås. Den 10 oktober kom en delegation från både kommun och företag i Eskilstuna till Skellefteå för att studera hur vi genomför vårt projekt.

Eva Norberg, kommunikationsdirektör Eskilstuna kommun, säger att de liksom Skellefteå tänker i banorna att kombinera både kultur och kongressmöjligheter. Därför var det naturligt att komma till Skellefteå och ta vara på erfarenheterna från ett projekt som kommit betydligt längre på väg. Inte heller Eskilstuna har i dagsläget möjlighet att ta emot större kongresser.

Under besöket fick företrädarna från Eskilstuna möta ledningsgruppen för kulturhuset och chefer för samtliga kärnverksamheter som så småningom ska flytta in i Skellefteås kulturhus. Avslutningen på besöket blev ett besök på själva byggplatsen, det före detta busstorget.

Eskilstunarna kunde konstatera att besöket var både professionellt och inspirerande. Det hela arrangerades av Visit Skellefteås Convention Bureau.