Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Taktil orienteringsskylt för Skellefteås alla bussburna besökare

Publicerad 2017-10-27

Nu finns en taktil orienteringsskylt vid Skellefteås nya busstation för de besökare som behöver orientera sig i stan. Den taktila skylten har tagits fram av kommunen i samarbete med Synskadades förening i Skellefteå (SRF).

Den taktila skylten är en orienteringskarta över centrum, monterad utomhus bredvid vänthallens entré. Kartan är upphöjd i olika lager för att göra det möjligt att känna av var exempelvis intressanta platser, gångstråk, vägar och övergångställen finns. Information finns även som text, symboler och punktskrift.

Det är viktigt att alla besökare känner sig välkomna och lätt kan orientera sig i stan. Därför satsar kommunen på ännu en taktil skylt i centrum. Det finns sedan tidigare två taktila skyltar vid Stadsparken i Skellefteå som togs fram i samband med att parken totalrenoverades för några år sedan. Även dessa skapades i samarbete med Synskadades förening i Skellefteå (SRF).