Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Hur fungerar elbilar och hur fixar du laddplats till din fastighet?

Publicerad 2017-10-31

Allt fler intresserar sig för och köper elbilar. För att lättare kunna möta efterfrågan på laddningsplatser bjuder Skellefteå kommun in bostadsrättsföreningar och fastighetsägare till ett kostnadsfritt seminarium på Exploratoriet, Nordanå, den 9 november kl.15-17.

Där får du lära dig mer om:

  • Laddplatser till flerbostadshus: Laddningsutrustning och placering. Hur kraftfull behöver laddstationen vara? Vad kostar en laddstation? Vem betalar för laddstationen? Vem betalar för elen? Hur mycket el använder en elbil? Hur kan man ta betalt för laddning?
  • Hur elfordon fungerar: Vilka modeller finns, laddningstider, kostnad för laddning, räckvidd i kallt klimat, batteriets och bilens miljöpåverkan.
  • Trender i omvärlden: Vilka länder satsar på elbilar och laddinfrastruktur? Vilket stöd finns för att bygga egen laddstation? Hur ser laddinfrastrukturen i Skellefteå, Västerbotten och resten av landet ut?


Efter seminariet har du förutsättningar att påbörja arbetet med att fixa laddningsplats till er fastighet.

Intresserad?

Anmäl dig till seminariet senast 6 november via:   www.greenumea.se/laddplats

Föreläsare är Mazdak Haghanipour, sakkunnig inom elfordon och laddningsinfrastruktur på Power Circle. Han kommer även att hålla en utbildning för ortens bilhandlare under dagen. Seminarierna arrangeras i samarbete med projekten Stolpe in för stad och land (SISL) samt Den koldioxidsnåla platsen. 

Läs mer på:
www.biofuelregion.se/sisl

www.umea.se/CO2platsen