Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Skellefteås kulturhus i huvudroll under utställning i London

Robert Schmidtz, White Arkitekter, visar upp modellen av Skellefteås kommande kulturhus.

Publicerad 2018-02-13

I fredags öppnade utställningen Timber Rising: vertical visions for the cities of tomorrow i Roca London Gallery. Skellefteås kommande kulturhus är ett av fyra projekt som har huvudrollen under utställningen, som pågår fram till 19 maj. Utställningen är den första allomfattande om att bygga högt i trä och täcker in aspekter som urbanisering, välbefinnande, teknik, design, säkerhet, klimat och hållbarhet. White Arkitekter, som står bakom kulturhusets gestaltning, finns på plats i London.

– Det är roligt att Skellefteås nya kulturhus får så mycket internationell uppmärksamhet innan det ens är byggt – detta är ett komplext projekt som på ett fint sätt manifesterar de teman som utställningen berör, från historiska aspekter av att bygga i trä till ny teknik och de designmöjligheter de ger oss, säger Robert Schmitz, ansvarig arkitekt på White Arkitekter.

Utställningen och dess evenemangsprogram fokuserar på utvecklingen av höga träbyggnader runtom i världen. För att sätta dagens trender och intresse för stora träbyggnader i ett sammanhang kommer utställningen även att belysa träets och höga byggnaders historia inom arkitektur.

– Det är positivt att White uppmärksammas och nomineras till priser för gestaltningen av Skellefteås kommande kulturhus. Det skapar intresse för vårt projekt, för Skellefteå som besöksmål och en trästad i framkant, säger Therese Bäckström Zidohli, projektledare Kulturhus Skellefteå.