Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Att vara på lektioner för att lära sig är viktigt för eleverna

Publicerad 2018-03-08

Vid ungdomsfullmäktige i februari fick kommunens nämnder möjlighet att ställa frågor till de deltagande eleverna i årskurs 8 via mentometeromröstning. För- och grundskolenämndens fråga var hur eleverna uppfattade vikten av att närvara på lektionerna för att öka sitt lärande.

Svaret blev att en övervägande majoritet, 59 procent tyckte att det var mycket viktigt, 36 procent att det var ganska viktigt och endast 6 procent att närvaron på lektionerna inte var så viktigt eller inte alls viktigt.


– Det är alltid roligt att möta ungdomar som har många frågor, och många idéer, säger Fredrik Stenberg, för-och grundskolenämndens ordförande. Jag blir glad när vi fick svaret på den här frågan; över 90 procent av eleverna tycker att det är mycket viktigt eller ganska viktigt att vara på lektioner för att lära sig, och det stämmer överens med forskning som visar att det är läraren som är det viktigaste för eleven, säger Fredrik Stenberg.