Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Riktlinjer för kapacitetsbedömning av förskolor och skolor

Publicerad 2018-03-08

För-och grundskolenämnden beslutade att godkänna riktlinjerna för kapacitetsbedömning, och även processen för hur bedömningarna ska fastställas alltifrån från lokalteamet, verksamheten, skolledning till för-och grundskolenämnden. Exempel på riktlinjer kan var från vilken årskurs elever ska ha tillgång till olika specialsalar, kapacitet för kök, matsal och toaletter.

– För att vi ska kunna ta välgrundade och långsiktigt hållbara beslut nu när Skellefteå växer, så behöver vi riktlinjer till kapacitetsbedömningarna och även kvalitetssäkra hur processen ska fungera, säger Fredrik Stenberg, för-och grundskolenämndens ordförande.


Motiven för att göra kapacitetsbedömningar är flera och ett är skapa en samsyn om den faktiska kapaciteten som lokalerna i kommunen har. Andra motiv är att skapa likvärdighet, minska behovet av tillfälliga modulbyggnader och minska behovet av ny- och tillbyggnader.


Det var i december för- och grundskolenämnden beslutade att skolkontoret tillsammans med andra berörda förvaltningar ska bedöma kapaciteten för förskola och skola i hela kommunen.