Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Två nya förskolor och en F-3 skola planeras i Skellefteå

Publicerad 2018-05-15

För-och grundskolenämnden ställer sig bakom förslaget på prioriteringar från support-och lokalers nämnd. Förslaget innebär att den planerade
F-3-skolan på Brännan prioriteras istället för förskolan på Brännan. Samtidigt startar en gemensam upphandling av 6-avdelningsförskolor på både Mobacken och Sunnanå.

-Vi behöver göra ett omtag för planeringen av förskolans placering på Brännan dels eftersom byggkostnaderna har ökat, men också för att Skellefteå växer och behovet av platser i både förskolan och skolan har ökat sedan projektet planerades 2012 till 2015, berättar fastighetschef Fredrik Nilsson.

F-3 Brännan klar i augusti 2019 och två förskolor hösten 2020
I förslaget ingår också att undersöka vilka möjliga tomter det finns för en förskoleenhet på Brännanområdet istället för de två 4-avdelningsförskolorna på Brännanskolan och Prästbordet. Ambitionen är att kunna presentera ett för-slag till ny placering under hösten.

Ombyggnationerna av Brännan till en F-3 skola startar i höst och ambitionen är att det ska vara klart i augusti 2019 för inflyttning.

Nu startar planeringen av de två sexavdelningsförskolor; en på Mobacken, före detta skoltomten, och en på Sunnanå, vid rondellen mot Falkträsket, och byggstart av förskolorna sker under våren 2019 och inflyttning blir hösten 2020.