Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Ömhetens äldreboende

Ömhetens äldreboende
Ömheten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ömheten ligger vid Morö Backe centrum och byggdes 2009. Det finns 60 lägenheter som är uppdelade på tre flyglar i två plan. Lägenheterna är alla 31 kvadratmeter och angränsar till gemensamma utrymmen med bland annat matplats och tv-hörna. Det finns även ett gemensamt rum som är anpassat för att stimulera sinnen och känsla. Rummet leder ut till ett växthus där boende och personal tillsammans kan hjälpas åt med gemensamma odlingar.

Parken i söderläge inramas av ett plank i gammal stil och är utformad så att de boende ska uppmuntras att vara ute själva om de vill. Slingrande gångstråk och välbekant växlighet som äppelträd, vinbärsbuskar och krusbärsbuskar skapar en miljö som känns igen och är trygg för de boende. I närheten finns bland annat vårdcentral och kyrka. Busshållplats finns cirka 100 meter från boendet.

 

Vilka aktiviteter finns hos oss?

På Ömheten finns tid för vardagsaktiviteter, egen tid och gemensamma aktiviteter. De gemensamma aktiviteter som ordnas kan vara musik, berättarstunder, besök från studieförbund eller andra föreningar. Det finns också tid för att sitta ned en stund tillsammans och samtala, att samlas vid måltider eller fikastunder.

På boendet finns anslaget veckans gemensamma aktiviteter. Du kan också fråga personalen vad som är planerat för veckan.

Vissa aktiviteter är även öppna för dig som har hemtjänst och bor i närområdet. Du kan kontakta boendet om du vill veta vilka aktiviteter som du kan delta i eller fråga din hemtjänstpersonal.

Ansvarig nämnd: Socialnämnden

Informationen granskades: 2016-09-07