Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon 0910-73 50 00

Telefontider Ring eller besök oss
vardagar 7-17 (receptionen 17.30)

Besöksadress Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Övergångsboende för personer över 20 år

Torpvägen är ett stödboende som i första hand vänder sig till personer med långvariga missbruksproblem. De flesta har provat någon eller några former av behandling tidigare, ofta med en oförändrad missbrukssituation.

Torpvägen har även uppsökande verksamhet för målgruppen. Syftet är att stödja den enskilde att bibehålla nykterhet och förbättra sin livskvalitet.


Hur blir man inskriven på Torpvägen?

Före inskrivningen görs ett studiebesök tillsammans med en socialsekreterare. Eventuell inskrivning behandlas sedan vid nästa personalmöte. Om den sökande är intresserad kommer man överens om en tid för inskrivningssamtal. Då formulerar vi tillsammans en arbetsplan grundad på uppdraget från socialsekreteraren. Den ska bland annat innehålla ekonomisk situation samt vad som gäller för arbete och fritid. Varje person får vid inskrivningen en egen kontaktperson som bland annat ansvarar för uppföljningsträffar.

En tidplan bestäms för boendet. Tider för uppföljningssamtal med socialsekreterare och andra berörda läggs in. Vid inskrivningen informeras också om villkoren för boendet. Det är inte tillåtet att vistas drogpåverkad i lokalerna, att föra in droger eller bruka våld.


Vilken hjälp kan man få på Torpvägen?

En del vill ha hjälp med att återskapa kontakten med sin familj eller närstående. För fritiden utnyttjar vi de aktiviteter som finns i kommunen. Beroende på ålder och intresse varierar aktiviteterna. Sedan flera år tillbaka har vi ett  samarbete med föreningar i Skellefteå.

För den som saknar arbete eller bostad kan personalen hjälpa till med att kontakta myndigheter och hyresvärdar. När en person fått en egen lägenhet kan vi hjälpa till med att utrusta den. Vi ger också stöd till den enskilde efter utskrivningen.

Torpvägen har öppet hus på fredagar 13.00-15.00 där besökare utifrån kan komma och samtala eller bara umgås och dricka en kopp kaffe. Några gånger per år görs särskilda aktiviteter för de boende. 

Personalen består av fyra behandlingsassistenter som kontinuerligt går kurser i behandlingsarbete.

Ansvarig nämnd: Socialnämnden

Informationen granskades: 2018-05-08