Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Eldning utomhus

Foto efter en gräsbrand i byske 2013-05-17

Elden har i alla tider fascinerat människan. En sprakande lägereld ger extra krydda åt friluftslivet. Men den kan också sprida stor förödelse om man handskas med den på fel sätt. Allemansrätten ger dig ingen rätt att göra upp eld, bara en möjlighet att elda under säkra förhållanden.

När, var och hur får man elda?

Det är förbjudet att elda i markerna när det är risk för brand eller skada på naturen. Elda så nära vatten som möjligt och ha alltid vatten till hands. Använd färdiga eldstäder där sådana finns. Gör annars en eldstad av sand och stenar. Elda inte om det blåser hårt! Elda inte på torvmark eller i mossa. Elda aldrig direkt på berg och klipphällar som kan spricka. Var noga med att släcka eld och glöd ordentligt.

Majbrasor och gräsbränning

Under länkarna till höger får du fler handfasta råd kring majbrasor, gräsbränning, risbränning mm.

Eldförbud under vår och sommar

Under vår och sommar kan det vara helt förbjudet att elda ute i det fria. Eldningsförbud utfärdas av Räddningstjänsten och meddelas i lokala massmedia. Ring kundtjänst på 0910-73 50 00 för att få reda på om eldningsförbud råder i Skellefteå.

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2016-09-07