Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Brandsäkerhetstips i båten

På båtar krävs det att man är extra försiktig med eld. Störst sannolikhet att brand utbryter på båten är i samband med matlagning eller tankning. Här får du tips kring hur du kan förebygga sådana bränder.

Matlagning på båten

Det finns olika typer av köksspisar som används  i båtar, till exempel gasol, sprit och fotogenkök. Om du sköter spisen rätt fungerar den bra och säkert.

  • Största risken med ett gasolkök är läckage på slangar eller koppling. Se till att du har en läckagevarnare till gasolköket. Det är en billig livförsäkring.
  • Största risken med ett sprit- eller fotogenkök är vid påfyllning. Var försiktig.
  • Det är ofta trångt i båten runt köket. Se till att inte förvara något annat än kastrull och stekpanna på spisen. Håll ordning runt spisen så att det är fritt vid matlagning.
  • När båten tas upp för vinterförvaring ska du se till att ingen brandfarlig vara, t ex gasolflaskor, finns ombord.

Tankning av båten

Se till att munstycket är i tratten eller tankhålet. Om bränsle hälls från hög höjd finns det risk för att statisk elektricitet bildas. Den statiska elektriciteten kan antända bränslet.

Ha alltid en brandsläckare till hands i båten. En sexkilos pulversläckare är att rekommendera.

Brandsäkerhetstips i husvagnen

Aktuellt Det sker varje år flera otäcka gasololyckor i husvagn varje år. Det finns dock saker du kan göra för att öka brandsäkerheten under din husvagnssemeste...

Brandsäkerhetstips i samlingslokalen

Aktuellt En samlingslokal definieras som en lokal som är avsedd för fler än 150 personer, där inte alla kan väntas känna till byggnaden. Det kan vara till exem...

Brandsäkerhetstips på arbetsplatsen

Aktuellt Eftersom du tillbringar en stor del av din tid på din arbetsplats är det viktigt att du känner till hur brandskyddet fungerar där. Oavsett var du arbe...

Brandsäkerhetstips på hotellet

Aktuellt Hotell och vandrarhem har en rad säkerhetshöjande åtgärder som utrymningslarm, utrymningsplaner, brandcellsindelning och släckutrustning. När du övern...

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2016-09-07