Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Räddningsstyrkor i Skellefteå kommun

Illustration över brandstationer i Skellefteå kommun
Räddningsstyrkornas placering i Skellefteå kommun

I Skellefteå kommun finns det tio räddningsstyrkor som är redo att hjälpa dig om du råkar ut för en olycka. Den sammanlagda beredskapsstyrkan uppgår till 45 män och kvinnor. Huvudbrandstationen ligger på Solbacken, vid norra utfarten i Skellefteå. Stationer finns även i Boliden, Bureå, Burträsk, Bygdsiljum, Byske, Fällfors, Jörn, Kalvträsk, Lövånger, och Skelleftehamn.

I Skellefteå kommun finns det alltid 45 personer i beredskap, dygnet runt, året om. De är redo att rycka ut för att hjälpa till om någon råkat ut för en olycka. Räddningsstyrkorna är fördelade över kommunens tätorter för att säkerställa att man får hjälp inom rimlig tid. På de här sidorna kan du läsa mer om varje station. Brandstationer finns på dessa ställen:

Utöver dessa stationer finns det även ett räddningsvärn i Kalvträsk som består av 15 frivilliga. Läs mer om Kalvträsk räddningsvärn här!

Ansvarig nämnd: Tekniska nämnden

Informationen granskades: 2016-09-07