Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Örjansskolan årskurs 6-9

Örjansskolan ligger i Skelleftehamn, ca 16 kilometer från centralorten Skellefteå i östlig riktning ute vid havet. På vår skola går elever i årskurs 3-9, och i årskurs 6-9-delen av skolan går det för tillfället 217 elever.

Örjansskolan har under hösten 2015 blivit en mottagande skola för nyanlända.

Den pedagogiska personalen hos oss består av lärare, elevassistenter, skolfritidsassistenter och skoltekniker. Till dem knyts elevvårdande personal i form av skolsköterska, kurator, studie- och yrkesvalsledare samt en psykolog. Utöver klassrum, grupprum och olika övningsämnesrum har vi ett centralt beläget elevcafé. Örjanshallen ligger på gångavstånd till skolan. Där har vi idrottsundervisningen. I anslutning till skolan finns en uppvärmd konstgräsplan. Möjlighet finns att välja fotboll/innebandy på skoltid. Särskilt stöd erbjuds i Studiegården.

Örjansskolan har en stabil personalgrupp med många engagerande och välutbildade lärare som trivs på skolan. Lokalerna är trevliga och väl anpassade till våra verksamheter.  Genom klass- och elevråd och ett demokratiskt förhållningsätt arbetar vi pågående för att öka elevernas inflytande och delaktighet.

Schemat är parallellagt i alla årskurser. Eleverna har två tillfällen med mentorstid per vecka som benämns som HT, eller handledartid på schemat. Dessa pass innehåller planering, läsning samt klassråd.

 

 


 

Ansvarig nämnd: För- och grundskolenämnden

Informationen granskades: 2017-08-24