Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Problem med dricksvatten och avlopp

Ibland inträffar händelser som gör att vi riskerar att bli sjuka av vattnet eller maten. Det kan till exempel orsakas av smitta eller giftiga ämnen i mat eller vatten.

Vatten kan hotas om det till exempel utsätts för en hög koncentration av förorenande ämnen. Vattenproblem kan också bero på att det finns för lite eller för mycket vatten.

I dag är kunskapen om många risker i maten stor och det finns regler för att skydda dig som konsument.

Dricksvatten brukar kallas vårt viktigaste livsmedel. Bra dricksvatten är också en förutsättning för att övrig livsmedelsindustri ska fungera, till exempel bryggerier, mejerier och slakterier.
Ett sätt att förbereda sig inför en händelse där kvalitet och tillgång till vatten påverkas är att förvara en lämplig mängd vatten i bostaden, till exempel i form av fyllda flaskor i en krislåda.

Om en samhällskris inträffar där tillgången till rent vatten minskar kommer du att få mer information om hur du ska agera via kommunen, medier och myndigheter i länet.

Läs mer om hot mot livsmedel och dricksvatten på Krisinformation.se

Skellefteå kommuns allmänna information om vatten och avlopp

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2017-03-29