Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Hamn och järnväg

Skellefteå kommun sköter Skellefteå Hamn samt industrispår i kommunen, för att regionens näringsliv ska kunna bibehålla sin konkurrenskraft på en allt större marknad.

Skellefteå hamn

Skellefteå Hamn är en stor aktör bland norrlands hamnar. Allt sedan starten 1912 har hamnens trafik ständigt ökat. Inom hamnområdet lastas och lossas varje år upp emot 2 miljoner ton gods.

Läs mer på Skellefteå Hamns webbplats.

Industrispår (järnvägsspår)

Industrispår är järnvägsspår som går mellan industrierna och Trafikverkets järnvägar. Ändamålet är att frakta gods till och från industrierna.

Skellefteå kommun tillhandahåller och förvaltar industrispår (järnvägsspår) till Hedensbyn, Jörn, Skellefteå Hamn samt oljehamnen i Skelleftehamn. Ändamålet är att frakta gods med järnväg till lokala industrier.

Anläggningen är öppen för alla järnvägsföretag som har trafikeringsrätt och trafikeringsavtal enligt Järnvägsnätsbeskrivningen för Skellefteå kommun.

Läs Järnvägsnätbeskrivningen för Skellefteå kommun (pdf, nytt fönster)

 

Ansvarig nämnd: Tekniska nämnden

Informationen granskades: 2018-04-13