Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Parkering

I centrala Skellefteå finns 2.500 parkeringsplatser, varav drygt 800 platser i parkeringshus. Det finns flera olika sätt att betala parkeringsavgiften på.

Speciella parkeringsbehov och förmåner

Fel på parkeringsautomaten

Om parkeringsautomaten är trasig går du till närliggande p-automat och löser biljett, eller betalar avgiften via mobil betallösning, t.ex. SkePark. Kontrollera att den andra p-automaten har samma taxa som i den zon du står parkerad i. Att p-automaten är trasig ger dig inte gratis parkering. Anmäl gärna att det är fel på p-automaten till kundtjänst.

Parkeringskarta

På parkeringskartan kan du se var kommunens parkeringsplatser i Skellefteå finns. Den innehåller bland annat information om zonindelning, parkeringar för rörelsehindrad, avgifter och var det är möjligt att betala parkeringen med kontanter. Kartan går bra att skriva ut i A4 eller A3.

Parkeringskartan (pdf)

Undrar du hur strategin runt parkeringar i Skellefteå ser ut och hur parkeringssituationen påverkas när Skellefteå utvecklas?

Då kan du läsa mer på Skellefteå växer.

 

SkePark

Aktuellt Med SkePark betalar du smidigt parkeringsavgiften på de utomhusparkeringar och parkeringshus som Skellefteå kommun sköter samt på Skellefteå Airports ...

P-passet

Aktuellt Ett p-pass kostar 500 kr/år. Det är digitalt så du köper det via apparna SkePark eller ePark. Passet gäller inköpsmånad samt ytterligare elva månader.

Nyttokort

Aktuellt De företagare som har ett fordon med tydligt angivet firmanamn på bilen och har återkommande behov av att parkera i centrum i sitt arbete kan köpa ett...

Övriga betalsätt

Aktuellt Förutom SkePark, Skellefteå kommuns eget betalsystem för parkering, finns det ett antal externa lösningar för att betala parkeringsavgiften. Du kan de...

Ansvarig nämnd: Tekniska nämnden

Informationen granskades: 2018-04-20