Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Skidstadion och konstsnöspår

Under vintern förvandlas norra delen av Skellefteå Camping till skidstadion. Här har många SM-tävlingar avgjorts och området används till mycket träningsverksamhet av bland annat Skellefteå skidklubb, som även har sitt klubbhus med kansli på området.

Konstsnöspåret

Konstsnöspåret är 2,6 kilometer långt, gratis och elbelyst till klockan 22.00 alla dagar. Skidsäsongen startar kring den 1 december och håller ofta till i månadsskiftet mars-april.


Skidträning och tävlingar

Skellefteå skidklubb har skidstadion som utgångspunkt för sin verksamhet och därför används spåren på stadion till mycket skidträning. Flera gånger under vintern arrangeras skidtävlingar på området vilket kan begränsa tillgången till spåren och området för allmänheten.

Kontakta Skellefteå skidklubb för mer information om skidklubbens verksamhet och arrangemang,

 

Omklädningsrum och vallabod på Skellefteå Skidstadion

Nu finns möjlighet för dig som åker skidor och startar på Skellefteå skidstadion, att byta om och duscha i servicebyggnaden som ligger i samma hus som Skellefteå skidklubb.
Öppet måndag-torsdag 06.00-21.00 och fredag-söndag 06.00-19.00. Samma öppettider gäller för bommen in till Skellefteå Camping/skidstadion.


Historiska tävlingsspår

Genom åren har många skidtävlingar arrangerats på skidstadion i Skellefteå. Klicka på länken nedan för att läsa mer om detta. 

Historik Skellefteå Skidstadion

 

Skid- och motionsspår i centralorten

Aktuellt Inom Skellefteå centralort har du stora möjligheter till motion året om. Vintertid hålls mer än 40 kilometer skidspår öppna för allmänheten att nyttja...

Skidspårstatus i din telefon

Aktuellt Genom spårstatustjänsterna, som är gratis, kan du enkelt få uppdaterad information i din telefon för de skidspår och isbanor som kommunen sköter. Här ...

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2017-11-28