Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Bad

Ett av sommarens stora nöjen är att bada ute. Sol, ljumma vindar, kluckande vatten och sand mellan tårna får oss att tina ända in i själen. Kommunen har nio badplatser och därutöver en mängd friluftsplatser där det går att bada.

Kommunala badplatser

De kommunala badplatserna finns runt om i kommunen och erbjuder möjlighet till omklädning och toalett. Alla är dessutom barnvänliga och i de flesta fall mycket långgrunda, det gör att badtemperaturen ofta blir lite högre. Kommunens badplatser erbjuder fin sandstrand, undantaget är Mobackenbadet som är en konstgjord naturbassäng med plattor och gräs och Falkträsket som har en stor gräsyta och liten sandstrand.

EU-bad

Det finns två EU-bad i Skellefteå kommun. Det är Bovikens havsbad och Byske havsbad. Som EU-bad räknas alla bad som har mer än 200 badande per dag i snitt. De lyder under EU direktivet med provtagning minst 3-4 gånger under badsäsongen. Kommunen undersöker antalet badande och anmäler alla sina EU-bad till Naturvårdsverkets datavärd.

Parkering

Till alla kommunala naturbad går det bra att ta sig med bil och det finns en parkering intill. En kort promenad till stranden gör det enkelt för dig och hela familjen att ta med picknickkorg och all utrustning.

Försiktighet

Det är inte tillåtet att dyka från badbryggorna. De kommunala badplatserna bottenrensas varje år och kontrolleras av dykare innan varje säsong, men man ska alltid vara försiktig vid bad. Undvik till  exempel att dyka från klippor och andra höjder om du inte först kontrollerat att vattnet är tillräckligt djupt och att det inte finns några hinder under vattenytan.

Övriga badplatser

Förutom de kommunala badplatserna finns en många andra fina stränder. Vissa utpekas som badplatser av exempelvis byar och föreningar. På de platserna tas inga provtagningar och kontroller som görs på de kommunala badplatserna.

  • Om allemansrätten

    Vår natur står öppen för oss alla. Du kan njuta av dofter, fågelsång, blomsterängar eller promenader och skidturer i skogen. Men denna rätt innebär också skyldigheter för oss som vistas ute i naturen. Du måste visa hänsyn mot alla som bor i närheten eller vistas ute samtidigt som dig samt mot alla djur, växter och träd. Allemansrätten ger oss alla tillgång till naturen - men under ansvar. Huvudregeln är att inte störa - inte förstöra.

    Läs mer om Om allemansrätten

Badbrygga - Byske Havsbad

Aktuellt Vid Byske Havsbad finns en brygga som är 150 meter lång. Bryggan är så stabil att det går att köra rullstol på den.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2016-09-07