Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Orientering

22Orientering.jpg

Orientering handlar om att själv bana sig väg genom okänd mark, att lita till egen förmåga och kraft. I Skellefteå kommuns blandade terräng bjuds många fina möjligheter till starka naturupplevelser med karta och kompass i handen.

Många orienterar för naturupplevelsen, för glädjen i att söka sig fram genom terrängen med bara en karta till hjälp. Men orientering är också en stor folkidrott som lockar mängder av utövare. Och naturligtvis kan man även tävla.

Karta och kompass

Det är enkelt att börja orientera. Du kan köpa karta och kompass i närmaste sportbutik och sätta igång direkt. Om du inte får tag på den karta du vill ha, kan du kontakta Skellefteå orienteringsklubb.

Naturpasset

För dig som bara vill prova på är ett tips att köpa Naturpasset. Det är en plastficka med kartor, startkort och information om Skellefteå orienteringsklubb. Naturpasset är ingen tävling utan ett sätt att motionera genom orientering - när helst det passar.

Naturpass finns för flera områden i kommunen: Vitberget, Sunnanå, Anderstorp, Skelleftehamn, Byske samt för cykelorientering i centrala Skellefteå. Passen kan köpas i Skellefteå orienteringsklubbs stuga på Vitbergsområdet eller på Apoteket.

  • Om allemansrätten

    Vår natur står öppen för oss alla. Du kan njuta av dofter, fågelsång, blomsterängar eller promenader och skidturer i skogen. Men denna rätt innebär också skyldigheter för oss som vistas ute i naturen. Du måste visa hänsyn mot alla som bor i närheten eller vistas ute samtidigt som dig samt mot alla djur, växter och träd. Allemansrätten ger oss alla tillgång till naturen - men under ansvar. Huvudregeln är att inte störa - inte förstöra.

    Läs mer om Om allemansrätten

  • Vitberget mitt i stan

    På bara någon minuts avstånd från centrala Skellefteå ligger Vitbergsområdet. Med känslan av att befinna sig betydligt längre bort från staden kan man här vandra i skogar av vildmarkskaraktär, plocka bär och svamp eller ta en skidtur en vacker vårvintermorgon. Vitbergsområdet är dessutom Skellefteås i särklass mest intensiva friluftsområde, fullt av friluftsaktiviteter -allt intill centrala Skellefteå!

    Läs mer om Vitberget mitt i stan

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2016-09-07