Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Paddling

Byske älv.jpg

Att glida fram i en kanot och endast höra det långsamma rytmiska ljudet från paddeltagen. Att se älvstrandens växter och djur passera är en naturnära upplevelse när den känns som allra närmast.

Väljer man att paddla tyst kommer man ofta djuren närmare än vad man gör om man går till fots. Möjligheterna att få uppleva detta i Skellefteå är också näst intill oändliga. Här finns ett flertal fina älvar som samtliga erbjuder goda möjligheter till paddling och dessutom hundratals sjöar av varierande storlek som passar utmärkt för en tur.

Kanotguide

Läs mer om de olika älvarna och hitta den paddelsträcka som passar dig! Kartor hittar du till höger.

Skellefteå älv

Njut av naturens förvandling, en färd från skogslandskap till stad!

Byske älv

Naturens närvaro är påtaglig, älven har valt sin egen väg och du är välkommen att prova den!

Bure älv

Färdas genom västerbottnisk landsbygd och vackra sjöar, känn doften av svunna tider!

 Inventeringen har gjorts med bidrag från Naturvårdsverkets satsning på lokal och kommunal naturvård men även KFUM Skellefteå och Skellefteå kommun har varit medfinansiärer av detta projekt.

  • Om allemansrätten

    Vår natur står öppen för oss alla. Du kan njuta av dofter, fågelsång, blomsterängar eller promenader och skidturer i skogen. Men denna rätt innebär också skyldigheter för oss som vistas ute i naturen. Du måste visa hänsyn mot alla som bor i närheten eller vistas ute samtidigt som dig samt mot alla djur, växter och träd. Allemansrätten ger oss alla tillgång till naturen - men under ansvar. Huvudregeln är att inte störa - inte förstöra.

    Läs mer om Om allemansrätten

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2017-06-12