Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Skoterkörning

050325_153720-P.jpg

Du befinner dig i en skoterkommun där cirka 175 mil skoterleder tar dig i stort sett vart som helst i kommunen!

Skellefteå är på många sätt en riktig skoterkommun. Här finns ovanligt många utövare, både sådana som ser skoterlivet som en fritidssysselsättning och de som ser det som en sport. Skellefteå har både världsmästare, europamästare, nordisk mästare och svensk mästare i form av Peter Eriksson från Kåge. Dessutom finns redaktionen för rikstäckande tidskriften Snowmobile i Skellefteå.

Skoterklubbarna gör jobbet

Skoterlederna underhålls genom ett omfattande och till största delen ideellt arbete av kommunens skoterklubbar. Tack vare deras arbete på lederna kan man enkelt ta sig i stort sett vart som helst i kommunen med hjälp av sin skoter. För att skoterklubbarna ska kunna finansiera underhållet är de beroende av dig som skoteråkare, köp medlemskort hos en skoterklubb nära dig!

Många utflyktsmål

Till exempel finns skoterleder till de flesta skidbackar, till många grillplatser och till sjöar där man kan fiska. Till havet kan man naturligtvis ta sig, och vidare inåt landet ända upp till fjällen om man så skulle önska. Det finns även leder ut ur kommunen till samtliga angränsande kommuner.

Bland skidbackarna man kan åka till finns Storklinta, Bygdsiljum, Burebacken, Klutmarksbacken och dessutom finns numera även en led till campingen i Skellefteå. I alla kommundelar finns också åtminstone en bensinmack som är åtkomlig utan att köra på allmän väg, vilket är otillåtet. 

Om allemansrätten

Aktuellt Vår natur står öppen för oss alla. Du kan njuta av dofter, fågelsång, blomsterängar eller promenader och skidturer i skogen. Men denna rätt innebär oc...

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2016-09-07