Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Skridskoåkning

Skridskoåkning.jpg
Härlig spontanidrott

Kanske är det för sent att bli en ny Peter Forsberg, men det är inte för sent att uppleva njutningen av att åka skridskor.

Moderna skridskor är stadiga, sköna, perfekt utformade och dessutom har de blivit förhållandevis billiga. Åtminstone för den som bara vill nöjesåka lite.

Friåkning

Friåkning på spolade isar erbjuds på många håll runtom i kommunen. I kommunens ishallar – Skellefteå Kraft arena och ishallarna i Boliden, Burträsk och Klemensnäs finns is fr.o.m. mitten av september. Den konstfrusna ishockeyrinken på Tallbacka IP i Bureå har normalt is från mitten/slutet av oktober. Vid regn eller många plusgrader stängs isbanan.

Det finns även spolad naturis på en mängd platser runt om i Skellefteå kommun. I centralorten hittar du dessa isar på Anderstorp, Sjungande Dalen, Morö Backe och Torsplan på Norrvalla. Dessutom finns spolade isar i Bureå, Byske, Ersmark, Jörn, Lövånger, Skelleftehamn och Ursviken.

Allmänhetens åkning

Allmänhetens åkning sker efter regler som varierar med tid och plats. Det är dock alltid hjälmtvång! Vill man använda klubba och puck måste man först undersöka vilka regler som gäller där och då. Kom ihåg att ta hänsyn till de små åkarna som inte alltid har full kontroll på sin åkning.

  • Långfärdsskridsko

    Att åka ut på spegelblank naturis en vacker vinterdag är en upplevelse. Med över 1500 sjöar och en flera mil lång kuststräcka erbjuder Skellefteå utmärkta möjligheter att uppleva den frihet, rytm och natur som bara skridskoåkning kan ge.

    Läs mer om Långfärdsskridsko

  • Om allemansrätten

    Vår natur står öppen för oss alla. Du kan njuta av dofter, fågelsång, blomsterängar eller promenader och skidturer i skogen. Men denna rätt innebär också skyldigheter för oss som vistas ute i naturen. Du måste visa hänsyn mot alla som bor i närheten eller vistas ute samtidigt som dig samt mot alla djur, växter och träd. Allemansrätten ger oss alla tillgång till naturen - men under ansvar. Huvudregeln är att inte störa - inte förstöra.

    Läs mer om Om allemansrätten

Allmänhetens åkning

Aktuellt I november startar allmänhetens åkning utan klubba i ishallarna för skridskosugna människor i alla åldrar, se aktuella tider under länken istider.

Skridskobana på Gärdefjärden

Aktuellt Under vintern plogas en skridskobana på sjön Gärdefjärden i Lövånger. Banan är cirka 2 km lång och har en genväg så man kan göra en kortare tur om man...

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2016-09-07