Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Orientering

22Orientering.jpg

Att orientera sig betyder att hitta rätt väg. Orientering handlar alltså om att själv bana sig väg genom okänd mark, att lita till egen förmåga och kraft. I Skellefteå kommuns blandade terräng bjuds många möjligheter till naturupplevelser med karta och kompass i handen.

Många orienterar för naturupplevelsen, för glädjen i att söka sig fram genom terrängen med bara en karta till hjälp. Men orientering är också en stor folkidrott som lockar mängder av utövare. Och naturligtvis kan man även tävla.

Karta och kompass

Det är enkelt att börja orientera. Du kan köpa karta och kompass i närmaste sportbutik och sätta igång direkt. Om du inte får tag på den karta du vill ha, kan du kontakta Skellefteå orienteringsklubb.

Naturpasset

För dig som bara vill prova på är ett tips att köpa Naturpasset. Det är en plastficka med kartor, startkort och information om Skellefteå orienteringsklubb. Naturpasset är ingen tävling utan ett sätt att motionera genom orientering - när helst det passar.

Naturpass finns för flera områden i kommunen: Vitberget, Sunnanå, Anderstorp, Skelleftehamn, Byske samt för cykelorientering i centrala Skellefteå. Passen kan köpas i Skellefteå orienteringsklubbs stuga på Vitbergsområdet eller på Apoteket.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2018-03-02