Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Promenader

Per Björk och Tobias Thylin vandrar Mineralleden-Karin Våglund.jpg
Per och Tobias vandrar Mineralleden-Karin Våglund

Ett bra sätt att hålla sig i form, samtidigt som man ger själen näring är att ta en promenad. Det är en motionsform som passar de flesta. Enklast är förstås att utgå från sin egen bostad och utforska de närmaste omgivningarna och se hur de förändras under årstidernas växlingar. Men Skellefteå har också många promenadstråk att erbjuda.

 • Hälsans Stig

  Hälsans Stig är en populär strandpromenad längs älven i centrala Skellefteå. Den nio kilometer långa promenadslingan går längs älvstranden från Parkbron i öster till Mobackenbadet i väster. Hälsans Stig kan användas av alla. Här kan du promenera, gå med stavar eller jogga under sommarhalvåret.

  Läs mer om Hälsans Stig

 • Naturstigar på Vitberget

  På Vitberget i centrala Skellefteå finns två välmarkerade naturstigar. Den längre är anpassad för vuxna och den kortare för barn och för oss som känner sig som barn.

  Läs mer om Naturstigar på Vitberget

 • Om allemansrätten

  Vår natur står öppen för oss alla. Du kan njuta av dofter, fågelsång, blomsterängar eller promenader och skidturer i skogen. Men denna rätt innebär också skyldigheter för oss som vistas ute i naturen. Du måste visa hänsyn mot alla som bor i närheten eller vistas ute samtidigt som dig samt mot alla djur, växter och träd. Allemansrätten ger oss alla tillgång till naturen - men under ansvar. Huvudregeln är att inte störa - inte förstöra.

  Läs mer om Om allemansrätten

 • Vandringsleder

  Förr i världen vandrade man för att det inte fanns några alternativ när man skulle ta sig fram. Antingen fanns inga vägar, eller så hade man inte råd med egen häst. Då fick man förlita sig på apostlahästarna.

  Läs mer om Vandringsleder

 • Vinterpromenaden

  Du som vill promenera i skogen även vintertid kan använda Vinterpromenaden. Denna skogsstig ligger i Vitbergsområdet och är ca 4,3 kilometer lång. Slingan körs upp med skoter och passar även dig som vill gå med stavar eller promenera tillsammans med din hund.

  Läs mer om Vinterpromenaden

Om allemansrätten

Aktuellt Vår natur står öppen för oss alla. Du kan njuta av dofter, fågelsång, blomsterängar eller promenader och skidturer i skogen. Men denna rätt innebär oc...

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2017-11-22