Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Skidbackar

Flicka i Slalombacken på Vitberget.jpg

I Skellefteå kan du åka slalom, snowboard och telemark mitt inne i stan. Men Vitbergsbacken i centrala stan är bara en av många alpina anläggningar i kommunen. Här finns tio skidbackar med lift. Fyra av dessa är stora alpina anläggningar som fungerar bra både för nybörjaren och för den erfarne åkaren.

Större alpina anläggningar

De större skidanläggningarna förlänger alla skidsäsongen med hjälp av konstsnö. De två största hittar du i Bygdsiljum och utanför Jörn (Storklinta). Här erbjuds flera pistade nedfarter samt mat och boende. De två stadsnära alternativen är Vitbergsbacken och Klutmarksbacken.

Bygdsiljumbacken

Bygdsiljum ligger sex mil söder om Skellefteå och backen har fem liftar varav en knapplift. Här finns elva nedfarter i svårighetsgrad från nybörjare till avancerad. Bygdsiljumbacken har både skidskola och skiduthyrning.

Bygdsiljumbacken

Storklinta

Storklinta, utanför Jörn, ligger sju mil nordväst om Skellefteå. Backen har två liftar och fem nedfarter i varierande svårighetsgrad. Storklinta har även skiduthyrning.

Storklinta

Vitbergsbacken

Vitbergsbacken ligger två kilometer norr om centrum vid Skellefteå Camping.
Backen har två liftar, två nedfarter och en omtyckt Fun park med hopp och rails.

Här kan du läsa mer om öppettider, priser med mera
Backen drivs av kommunen (huvudansvar) och Friluftsfrämjandet

Skidspår på längden hittar du på Skellefteå Camping där också Skellefteå skidstadion ligger.

Klutmarksbacken

Klutmarksbacken ligger en mil väster om Skellefteå och har två liftar, varav en knapplift och tre nedfarter i varierande svårighetsgrad. Här finns även skidskola för både barn och vuxna.

Klutmarksbacken

Mindre skidbackar

I kommunen finns sju mindre slalombackar som framför allt passar nybörjare och barnfamiljer.

Skidspår

Aktuellt Inom Skellefteå kommun finns ett stort antal skid- och motionsspår. De flesta spåren i centralorten drivs av Skellefteå kommun och spåren på serviceor...

Vinteraktiviteter på karta

Aktuellt På den här sidan kan du kolla hur skidspårets status är, t ex om det är körbart och öppet. Isbanornas status finns på den här sidan längst ner. När du...

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2016-09-07