Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Skidspår och motionsspår

Inom Skellefteå kommun finns ett stort antal skid- och motionsspår. De flesta spåren i centralorten drivs av Skellefteå kommun och spåren på serviceorterna är föreningsdrivna. Promenad, löpning, skidåkning - välj det som passar just dig beroende på årstid!

Skidspår och motionsspår i Skellefteå

Spåren i centralorten drivs av kommunen med undantag för Anderstorps motionsspår som drivs av IFK Anderstorp och Sunnanås elljusspår som drivs av Sunnanå SK. Skidspåren utanför centralorten är föreningsdrivna. Det finns också ett konstsnöspår på Vitberget i centrala Skellefteå.

Skid- och motionsspår i centralorten

Karta och information om skidspåren på Vitberget att skriva ut

Skid- och motionsspår utanför Skellefteå centralort

OBS! Den norra delen av Fällbäcksslingan kommer ej att prepareras säsongen 2015/2016 på grund av få åkare förra säsongen.

 

Ombyte och vallning Skellefteå Skidstadion

Nu finns det möjligheter för er som åker skidor med utgångsläge Skellefteå Skidstadion att byta om och duscha i Skellefteå Skidklubb/servicebyggnad nr 3 på området. Öppettider Måndag - torsdag 06.00 - 21.00 och fredag - söndag 06.00 - 19.00. Samma öppettider gäller för bommen in till Skellefteå Camping/Skidstadion.
En vallabod finns uppställd öster om Skidklubbens kansli, i rum nr 2 är det öppet för allmänheten.

Turåkning

En annan form av skidåkning är turåkning. Istället för att följa uppkörda skidspår längs en bestämd slinga kan du välja din egen väg ut i naturen. Helt utan mål om du så vill, men de flesta väljer ett mål med sin färd. En grillplats, någon spännande naturformation eller bara en sluttning där man kan skotta ner sig och njuta av solen. Och du behöver inte oroa dig för att inte hitta tillbaka – du följer ju bara dina egna spår hem igen.

Vinteraktiviteter på karta

Aktuellt På den här sidan kan du kolla hur skidspårets status är, t ex om det är körbart och öppet. Isbanornas status finns på den här sidan längst ner. När du...

Skidbackar

Aktuellt I Skellefteå kan du åka slalom, snowboard och telemark mitt inne i stan. Men Vitbergsbacken i centrala stan är bara en av många alpina anläggningar i ...

Skidspårstatus i kommunen

Aktuellt Från och med 2015 är sms-tjänsten som är kopplad till våra skidspår i gång igen. Genom tjänsten, som är gratis, kan du enkelt abonnera för att kunna s...

En folkfest för alla

Nyhet 2016-09-28 Tisdag den 27 september gick startskottet för SM-veckan 2018 i Skellefteå när ett 70-tal deltagare från olika föreningar samlades i Skellefteå för att...

Pimpel-SM till Skellefteå

Nyhet 2016-09-21 Under två dagar i början av april nästa år kommer det att vimla av pimpelfiskare vid sjön Burträsket i Burträsk när Pimpel-SM 2017 avgörs.
- Det känns...

Hinderbana planeras på Vitberget

Nyhet 2016-09-21 Uppe på Vitberget har det pågått ett arbete i höst för att rensa bort i syfte att skapa plats för nya hinder.
- Vi håller på med ett projekt för att g...

Anmälan årets julmarknad

Nyhet 2016-08-31 Nu är det dags för dig som är hantverkare eller slöjdare att anmäla sig till den populära julmarknaden på Nordanå.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2016-09-07