Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Kartor

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Utflykt Bjuröklubbs fyr

Bjuröklubb
Träramp som slingar sig i naturen.

Bjuröklubb med sin fyr är ett av Västerbottens mest populära besöksmål som årligen lockar tiotusentals besökare. Denna plats har en lång historia som viktig punkt för sjöfarten, vilket man kan ta del av på olika sätt i Café Fyren eller på väg upp till fyren.

Bjuröklubbs fyr står längst ut på denna karaktäristiska landremsa som även kallas för "Klubben", därav namnet Bjuröklubb.

Via en 255 meter lång tillgänglighetsanpassad träramp kan man ta sig från Café Fyren och ända upp toppen, 47 meter över havet, till fyrhuset och den magnifika vyn. Detta är en mycket speciell plats då horisonten inte bryts utav några öar, under klara dagar kan man därför uppleva en milsvid utsikt över land och hav.

Under sommarsäsongen håller Café Fyren öppet för försäljning av fika och mat. Det går att köra bil ända upp till Café Fyren, och det finns toalett för rullstolsanvändare i anslutning caféet.

Trärampen går även bra att nyttja för synskadade. De stadiga räckena på båda sidor om rampen ger både stöd och hjälp att orientera sig.

Karta över Bjuröklubb

Tillgängligt friluftsliv

Aktuellt På den här sidan hittar du ett antal friluftsområden i Skellefteå kommun som är anpassade för personer med någon typ av funktionsnedsättning. Scrollar...

Vindskydd mot toppen av Vitberget

Aktuellt På väg upp mot toppen av Vitberget finns en trevlig och lättillgänglig plats för utflykter. Här hittar du ett trevligt vindskydd med grillring som är ...

Vindskydd och husvagnsplats i Åbyn

Aktuellt Mitt i Åbyn, vid vackra Åbyälven ligger denna fina grönyta som erbjuder både möjlighet för utflykt eller camping med husvagn. Vindskyddet ligger på en...

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2018-01-15