Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Vitbergsområdet

Vitbergsområdet är Skellefteås stora motions- och rekreationsområde, där även många anläggningar ligger. Här samsas till exempel elitidrottare med motionärer, SM-tävlingar med föreningsaktiviteter. Här kan du bara vara.

Motionsspår och utegym

Vitbergsterrängen har många välpreparerade skidspår, bland annat cirka 20 kilometer sammanhängande elljusspår. Under sommarhalvåret är spåren väl lämpade för löpning och promenad. Här finns också ett utegym för den som vill testa sina krafter före, under eller efter ett löppass i naturen.

Ny hinderbana

I höst öppnade hinderbanan på Vitberget som ligger vid början av Vitbergets trekilomtersspår. Det är en cirka 300 meter lång bana med tio olika hinder av olika svårighetsgrader. Banan passar lämpligast till barn från högstadieåldern och uppåt. Läs mer om hinderbanan och de olika hindren.

Karta över skidspåren

Här hittar du ett informationsblad över skidspåren på Vitberget som du kan skriva ut.

Information om parkering i området 

Vid början av Vitbergets tre kilometersspår med elljus finns det en parkering för 70 fordon. Öster om Boda Borg (mot Pistolskyttebanan) finns ytterligare 50 parkeringsplatser. Därifrån kan du också ansluta till elljusspåret för dig som åker skidor.

Naturstigar och Hitta Vilse

Vitbergsterrängen erbjuder även två tydligt märkta naturstigar och många slingrande, smala skogsstigar. Här finns också en Hitta Vilsestig för de yngsta. För dig som vill promenera i vinterterräng finns den skoterpreparerade Vinterpromenaden.

Spårkartor finns anslagna i terrängen, men du kan också hämta ett eget exemplar i Skellefteå Campings reception eller på Fritidskontoret.

Vitbergets Dag

Vitbergets Dag är en aktivitetsdag för hela familjen som genomförs varje höst och vinter i Vitbergsområdet. Ett stort antal föreningar i området visar upp sina aktiviteter och du har chansen att prova olika saker.

Utveckling av Vitbergsområdet

En ny barnbacke har byggts , nya uttag för snökanoner och en ny slinga för konstsnöspår har också byggts.
Skiss över nya barnbacken och konstsnöspåret.
Information om snötillverkning via snökanon på Vitberget

Anläggningar och föreningar

Här ligger bland annat Vitbergsbadet, Skellefteå Kraft Arena och helårsöppna Skellefteå Camping. I området verkar även många aktiva föreningar.

I Vitbergsområdet finns:

I rutan till höger hittar du länkar till de olika föreningarnas hemsidor.

Skidspår

Aktuellt Inom Skellefteå kommun finns ett stort antal skid- och motionsspår. De flesta spåren i centralorten drivs av Skellefteå kommun och spåren på serviceor...

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2017-10-03