Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Vitbergsbacken

Två kilometer norr om Skellefteå centrum hittar du Vitbergsbacken i direkt anslutning till Skellefteå Camping/Skidstadion. Backen har två liftar, två nedfarter, en barnbacke med åkband och en omtyckt Fun-park med hopp och rails.

Vitbergsbacken har stängt för säsongen.

Tack och välkommen åter nästa säsong!

 

Öppettider

Se Friluftsfrämjandets facebooksida

Liftkort och parkering

Vitbergsbacken drivs av Friluftsfrämjandet Skellefteå i samarbete med Skellefteå kommun, Kultur- och fritid, som underhåller och pistar backen. Friluftsfrämjandet ansvarar för service under backens öppethållande, se deras facebooksida eller ring 070-567 90 31 (dagtid).

Vid backens fot finns värmestuga med kiosk och servering av lättare mat och även möjlighet att värma din medhavda mat i mikrovågsugn.

Parkerar din bil gör du vid barnbackens fot, väster om liftarna. Följ skyltning vid Mossgatan.

Friluftsfrämjandet säljer liftkort som du kan köpa i backen och i receptionen på Skellefteå Camping. Friluftsfrämjandet har också skid- och snowboardskola och uthyrning av utrustning.  Prata med dem när du besöker backen, gå in på deras facebooksida eller ring 0910-105 86.

Obs! Backen får inte användas utanför ordinarie öppettider.

Barnbacken

Det kostar inget att åka i barnbacken. Rullbandet är igång under tiden stora backen är öppen.


Har du frågor och synpunkter ?

  • Vid frågor och funderingar vardagar och dagtid och som gäller drift och underhåll av backen, ring Skellefteå kommun, Kundtjänst 0910-73 50 00.
  • Vid frågor och funderingar kvällstid och helger och som gäller drift och underhåll av backen, kontakta Friluftsfrämjandets personal på plats.
  • Vid frågor och funderingar kvällar och helger och som gäller öppettider, kundbemötande och övrig service, ring 070-567 90 31 (dagtid) eller gå in på Friluftsfrämjandets facebooksida.

20 minuter före och under backens öppethållande når du Friluftsfrämjandets personal på tel 070-567 90 31 eller på plats.
Om ärendet inte är akut angående Friluftsfrämjandets ansvar, ser vi gärna att du mejlar till : johannanyberg84@gmail.com eller ringer/sms:ar 0730-65 60 90.

Välkommen!

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2018-04-20