Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta receptionen Nordanå

Telefon:0910-73 55 10

Besöksadress Nordanå
931 33 Skellefteå

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Konst, museum och slöjd

Nordanå är Skellefteås kulturcentrum. Här finner du bland annat Skellefteå museum, Skellefteå Konsthall, Meijersamlingen och Museum Anna Nordlander. I samma område ligger Handens hus, ett centrum för slöjdare och konsthantverkare i Skellefteå.

Konst för alla - offentlig fast konst

Kommunens inköp av offentlig konst följer enprocentregeln. Enprocentregeln innebär att en procent av kommunens byggkostnader vid nybyggen och större ombyggnader används till konstnärlig utsmyckning.

Kommunens konstsamling

Skellefteå kommun köper regelbundet in samtidskonst. Inköpen ska spegla konstlivets utveckling. Konstsamlingen, som idag består av cirka 5 000 verk, är utplacerad i kommunens lokaler.

Konstarkiv och konstnärsarkiv

Kommunens konst är dokumenterad i ett diabildsarkiv och uppgifter om verken är registrerade i ett konstregister. Kommunen har även ett textbaserat konstnärsarkiv. Det omfattar konstnärer som är representerade i kommunen och Museum Anna Nordlanders konstsamling.

Cykla i retro

Nyhet 2018-05-13 Skellefteå museum bjuder in dig och dina vänner till en cykeltur genom historien. Den cykelhistoriska utställningen CYKLA stänger 1 augusti 2018 och v...

Sommarlov på Nordanå

Nyhet 2018-04-25 Är du intresserad av att starta sommarlovet med teater, bild eller film?
Går du i 4, 5 eller 6:an anmäl dig till sommarlov på Nordanå. Begränsat antal...

FULLT ÖS - om att göra sin grej!

Nyhet 2018-03-22 Skellefteås kulturföreningar/kulturaktörer
kommer att göra sin grej, 17-18 november 2018 på Nordanå kulturområde.

Ansvarig nämnd: Kulturnämnden

Informationen granskades: 2018-01-17