Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta receptionen Nordanå

Telefon:0910-73 55 10

Besöksadress Nordanå
931 33 Skellefteå

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Nordanå - äta och fika

Här kan du äta och fika när du besöker Nordanå.

Nordanå reception, butik och café

Receptionen i huvudbyggnaden på Nordanå är mer än en reception. Här kan du både ta en fika och köpa presenter till stora och små. Sommartid kan du låna med en picknickorg och filt om du vill fika ute på grönområdet.

Nordanå reception, butik och café

Nordanågårdens värdshus

Värdshuset Nordanågården ligger mitt i ett naturskönt kulturområde omgärdat av bodar från 1700-talet, lanthandel från början av seklet och många andra sevärdheter. Vi bjuder på en idyll i en avstressad miljö, dessutom på promenadavstånd från centrum. På Nordanågården serveras alltid en stor lunchbuffé måndag-fredag.

Nordanågårdens värdshus

Skellefteå museum - Lanthandeln

På Nordanå kulturområde finns Skellefteå museums pärla – Lanthandeln. En gammaldags affär, där du kan köpa presenter med en doft av svunna tider. Lanthandeln ligger i Nordanågårdens uthuslänga från 1867 och är tidsenligt inredd. Huset uppfördes som bostad åt sågverksägaren JTB Sidén och från början fanns här bolagsboden till Skellefteå Ångsågs Aktiebolag i Clemensnäs.
 
Förutom shopping kan du njuta en kopp kaffe med dopp i det angränsande caféet. Lanthandeln är öppen på sommaren samt även före jul- och påskhelgerna.

Skellefteå museum - Lanthandeln

Biljettförsäljning i Nordanå reception

Nyhet 2017-08-23 Hos oss i receptionen kan du köpa biljetter till ett flertal olika evenemang och föreställningar - teater, dans, musik och guidade turer bl.a.

Caféet och Caféscenen

Nyhet 2015-04-25 Ett café som passar både stora och små. Mycket utrymme och högt i tak. Ta del av föreställningar och föreläsningar i det mindre formatet.

Ansvarig nämnd: Kulturnämnden

Informationen granskades: 2016-09-07