Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta receptionen Nordanå

Telefon:0910-73 55 10

Besöksadress Nordanå
931 33 Skellefteå

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Nordanå parkområde och lekplats

070602_141720-P.jpg

Nordanå är en grön mötesplats för kultur.

Grönområde

Nordanå är ett naturskönt kultur- och friluftsområde nära centrum i Skellefteå. Området har en lång historia, bland annat har det fungerat som marknads- och exercisplats. Den kuperade terrängen, de kulturhistoriska byggnaderna, fågeldammarna och närheten till Skellefteälven ger parken en mycket speciell karaktär. I dag används Nordanåområdet till en mängd olika aktiviteter, bland annat hålls här festivaler, sommarteater och julmarknad.

På Nordanå börjar även ett vackert promenad- och strövområde som följer Skellefteälven och går förbi flera historiska platser. Här ligger exempelvis Bonnstan, som är Skellefteås kyrkstad, med sina 116 hus och anor från 1600-talet. Kyrkan vi ser idag är en klassisk korskyrka som stod klar 1800, det är en av Sveriges största landskyrkor. Fortsätter man en bit till kommer man fram till Lejonströmsbron som går över Skellefteälven och är Sveriges äldsta träbro.

Spel och lek

På området finns en stor nybyggd lekpark för barn i alla åldrar. Lekparken invigdes 2011 och har blivit ett uppskattat besöksmål för barn och unga.

Det finns plats för spel och lek på grönområdet, förutom fritt spring i gräset finns en volleybollplan, där gäller först till kvarn... Föreningen Norr-chi bjuder in till gratis Qigong och Taichiträning på måndagskvällarna under sommaren. Nordanå reception, café och butik lånar sommartid ut olika spel, om du inte har med eget.

Vintertid finns ett skidspår runt området som en närbelägen gymnasieskola använder och just nu grävs för fullt i en av fågeldammarna, där det ska bli en isbana som planeras vara klar i januari 2013, om vädret tillåter.

Biljettförsäljning i Nordanå reception

Nyhet 2017-08-23 Hos oss i receptionen kan du köpa biljetter till ett flertal olika evenemang och föreställningar - teater, dans, musik och guidade turer bl.a.

Caféet och Caféscenen

Nyhet 2015-04-25 Ett café som passar både stora och små. Mycket utrymme och högt i tak. Ta del av föreställningar och föreläsningar i det mindre formatet.

Ansvarig nämnd: Kulturnämnden

Informationen granskades: 2016-09-07