Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Yrkeshögskola

Telefon:Se respektive utbildnings kursbeskrivning

Besöksadress Laboratorgränd 5,
931 77 Skellefteå

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

TRAC-diplomerad Resekonsult

TRAC-diplomerad Resekonsult är en utbildning som syftar till att tillgodose resebranschens behov av kompetent personal. 100 % studietakt under två år, utbildningen är på distans med samlingsveckor i Skellefteå.


"Vi utbildar framtidens Resekonsulter"

TRAC-diplomerad Resekonsult är en tvåårig utbildning som syftar till att tillgodose resebranschens behov av kompetent personal. En utbildning som ger dig verktygen för framgång och som vänder sig till dig som är intresserad av resebyråverksamhet, är säljinriktad och målmedveten, har en naturlig känsla för service och är intresserad av att arbeta med människor i en rolig och spännande bransch.

Bokningssystemet AMADEUS samt IATA-certifiering ingår givetvis.

Utbildningen är på distans, med obligatoriska samlingsveckor i Skellefteå, totalt 20 samlingsveckor under två år.  Utbildningen ger dig både en bredd och ett djup, du tränas i avancerade flygbokningssystem och utbildas av certifierade Amadeusinstruktörer. Du utvecklar de färdigheter i de system som arbetsgivare tydligt efterfrågar vid anställning på resebyrå och hos researrangörer. En tredjedel av utbildningen består av Lärande I Arbete, där du under totalt 28 veckor får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete på olika företag i resebranschen.

Studiebesök, studieresor såväl som föreläsare från resebranschen ingår som mycket viktiga delar i kurserna. Kunskapskontroller sker i form av muntliga och skriftliga tentamen, projektarbeten, seminarier och inlämningsuppgifter, både individuellt och i grupp. Utbildningen avslutas med en fördjupning, ett specialiserat examensarbete, detta görs enskilt.

Utbildningen är en Travel Academy-godkänd utbildning.
Travel Academy (TRAC) = resebyråbranschens egen yrkesutbildning

Goda framtidsutsikter

Rese- och turismindustrin är världens snabbast växande industri. Resebranschen efterfrågar välutbildad och säljinriktad personal. Vår bedömning är att det fortsatt kommer att vara hög efterfrågan på grund av ökat resande, allt mer komplext resande, kommande pensionsavgångar och förändrade arbetsmetoder. Branschen har stort intresse av utbildningen och skolans nära samarbete med branschföretag garanterar att du får rätt kvalifikationer för din framtida karriär.

Terminstider:

(Kommer inom kort)

Behörighet till yrkeshögskolan

Behörig att söka utbildningen är den som:
 1. avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
 2. har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1
 3. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller
 4. genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda förkunskaper

Lägst betyg E i Svenska/Svenska som andraspråk 1 och 2, Engelska  5 och 6, Matematik 1, Service och bemötande eller motsvarande kunskaper förvärvade från till exempel tidigare utbildning eller yrkeserfarenhet.

Urval:

Urval kommer att göras baserat på en kombinerad bedömning av gymnasiebetyg, tidigare utbildning, yrkeserfarenhet och särskilt prov.

Examen

Efter fullgjord utbildning kan den studerande efter begäran erhålla ett examensbevis. Med fullgjord utbildning avses minst betyget Godkänt i var och en av de kurser som ingår i utbildningen.
Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran erhålla ett utbildningsbevis.

Efter examen kan du arbeta som t.ex:

• Resekonsult
• Resesäljare
• Sales Agent
• Travel Consultant
• Online Support
• Customer Service Agent
• Reseproducent
• Projektledare
• Projektassistent
• Incoming Travel Agent

Ledningsgruppen för utbildningen

Nex Resebyrå AB, Piteå
Resia, Piteå
Reseproducenten, Skellefteå
Resia, Skellefteå
Ticket, Skellefteå
Skellefteå Airport
Företagsresor, Umeå
Ticket, Umeå
Ticket, Örnsköldsvik
Resecity, Härnösand
Resia, Sundsvall
Travel Arena, Falun
Resia Travel Group, Göteborg
Vuxenutbildningen i Skellefteå
Luleå tekniska universitet
Studentrepresentanter

Ansvarig nämnd: Gymnasienämnden

Informationen granskades: 2017-02-23