Välkommen till Björnåkersskolan

Björnåkersskolan ligger i Burträsk, en ort cirka fyra mil söder om Skellefteå som kanske är mest känd för sin Wästerbottensost. Björnåkersskolan är en F-9 skola och här finns även fritidshemmet Björnen. Skolan ligger centralt belägen i nära anslutning till flera förskolor, badhus, ishall, idrottsplats och bibliotek.

Björnåkersskolan är en trivsam skola med en bra arbetsmiljö för både elever och personal, här bryr vi oss om varandra och hjälps åt. Tillsammans för lärande vill vi bidra till att alla kunna vara sitt bästa jag/sina bästa vi.

Vår verksamhet präglas av hög tilltro till att människor kan och vill utvecklas och vi bryr oss särskilt mycket om de elever som för tillfället inte gillar skolan. Vår ledstjärna och devis är: Man måst´ tyck´ om dom  – hela dagen! (“Man måste tycka om dem! Skolportens årsbok 2008”, en intervjubok med 20 forskare).

Likabehandling

Alla som arbetar på skolan ska verka för att ha goda relationer med eleverna så att de med tillit och förtroende vänder sig till vuxna.

Vi arbetar systematiskt och skapar förutsättningar för att upptäcka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling, vilket är nära kopplat till det främjande arbetet med att skapa tillitsfulla relationer mellan skolans personal och skolans elever.

Ansvarig nämnd: För- och grundskolenämnden
Informationen granskades: 2020-09-15
Sida

Matsedel

Här hittar du förskolans, grundskolans, gymnasiets och olika boendens veckomatsedlar.

Till varje måltid erbjuds hårt bröd, smörgåsmargarin, dryck, sa...

Läs mer