Hämtning av ditt avfall

På den här sidan kan du läsa mer om vad som gäller vid hämtning av hushållsavfallet. Du hittar även svar på många andra frågor kring avfall.

Tömning av sopkärl

Kärlet ska vara framdraget för tömning senast klockan 04.00 hämtningsdagen. Om det upptäcks fel i sortering och emballering, lämnas information på kärlet.

Ändrade tömningsdagar

Ibland är dagen för din soptömning ändrad på grund av helgdagar. Håll utkik på vår webbplats samt  annonseringen i Norran och Folkbladet. Du kan också prenumerera på nyheter om avfall och återvinning. Då får du nyheter om bland annat ändrade öppettider via din mail eller mobil. Prenumerera på nyheter från avfall och återvinning

Du kan även ladda ner appen Mitt Skellefteå och använda dig av tjänsten Avfallsaffären för att hålla koll på vilken dag det är soptömning i ditt hushåll.

Placering av kärlet/kärlen

Du placerar ditt kärl olika beroende på om en vanlig sopbil eller en sidlastare hämtar avfallet. Om en vanlig sopbil tömmer sopkärlet ska du placera det väl synligt vid tomtgränsen med handtaget utåt. Se gärna vår film om hur det fungerar, längre ner på vänster sida.
Läs hur kärlet placeras om avfallet hämtas med sidlastare (pdf)

 

Ansvarig nämnd: Tekniska nämnden
Informationen granskades: 2018-06-07