Lediga tomter

Drömmer du om ett nytt hus eller ett fritidshus? Skellefteå kommun har ett varierat utbud av tomter till salu. Här finns det möjlighet att hitta något för var och en.

För att boka en ledig tomt i Skellefteå kommun använder du vår e-tjänst "Boka småhustomt" där du med hjälp av BankId kan legitimera dig och boka online. Du hittar länken här nedan.
Om du saknar BankId måste du istället kontakta oss via kundtjänst på 0910-73 50 00, ditt ärende kommer då att handläggas inom tre dagar.

Nytt för tomtbokning i Skellefteå kommun är att en administrativ bokningsavgift om 5000 kr tas ut för nya bokningar. Bokningsavgiften kommer faktureras dig när bokningen är genomförd. Pengarna betalas inte tillbaka om du ångrar din bokning men avräknas från tomtkostnaden.

Mer information och villkor för hur du bokar en tomt hittar du i menyn till höger under "Så bokar du en ledig tomt".  Där finns också våra tomtbokningsprinciper och checklistor med information om avgifter som tillkommer och hur du som kund går från tomtbokare till tomtköpare.

Tomter som avbokats och blivit lediga igen läggs ut igen så snart de avbokats, tomterna släpps sedan på Tisdagar kl 10.00.

Se lediga/boka tomt

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2020-11-05