Äldre man och litet barn

Budget- och skuldrådgivning

Alla kan under en kortare eller längre period av sitt liv hamna i ekonomiska svårigheter. Bor du i Skellefteå, Malå, Norsjö, Arjeplog eller Robertsfors kommun och har problem med din ekonomi? Då har du möjlighet att få kostnadsfri budget- och skuldrådgivning.

Vi kan bland annat hjälpa dig att:

  • strukturera din ekonomi
  • göra upp en budget för ditt hushåll
  • se över din skuldsituation
  • förmedla kontakt med Kronofogden, banker och andra aktuella instanser
  • upprätta betalningsplaner eller söka skuldsanering.

När du kommer till oss beskriver du din situation och vi hjälper dig att reda ut dina funderingar. För att du ska få så korrekt rådgivning som möjligt, ta med uppgifter om hela hushållets inkomster, boendekostnad, skulder/lån och annat som har betydelse för din ekonomi. Vi har tystnadsplikt och rådgivningen är kostnadsfri.

Öppettider

Du kan nå oss genom att ringa eller skriva till kundtjänst och be att få komma i kontakt med budget- och skuldrådgivningen. Då hör vi av oss och bokar in en tid för att träffa dig och prata om din situation.

Drop-in hos budget- och skuldrådgivarna start 29 januari
Med start den 29 januari har vi varje onsdag mellan kl 13-16.30 drop-in. Kom till kontoret på Trädgårdsgatan 7 i Skellefteå, sitt ner och vänta i väntrummet (ingen anmälan eller nummerlapp behövs). Vi kommer och hämtar dig och tar emot i turordning. Max 30 minuter per besök. Om du behöver mer tid bokar vi in ett besök längre fram.

Ansvarig nämnd: Konsumentnämnden
Informationen granskades: 2020-01-20
Nyhet

Vad är skuldsanering?

2019-02-25 Den som fått skuldsanering betalar en del av sina skulder under några år. Resten slipper hen betala. Men kan du få skuldsanering trots att dina skulde...

Läs mer