Tillgänglighet

På Byske Havsbad gör vi allt för att du ska trivas vilken funktionsnedsättning du än har. Säg gärna till om det är något du funderar på.

Reception

Entré med dörröppnare.
I receptionsbyggnaden finns en toalett för rörelsehindrad.

Boende

Strandvilla B2 och B4  är utrustade med ramp och anpassade dörrar så att du lätt kan ta dig in i stugan. Duschstolar och WC-stolar med armstöd finns i badrummet.

Granen 1 är utrustad med en ramp med avåkningsskydd och bredare dörr så att rullstol lätt ska ta sig in. Husdjur är inte tillåtna. Vid städning används doftfria produkter.

Stugan har sex bäddar varav fem bäddar är på golvnivå. Färgstråk finns bakom toalett och handfat för dig med synnedsättning. Badrummet är utrustat med WC-larm. Duschstolar och WC-stolar med armstöd finns i badrummet.

Servicebyggnaderna 

Servicebyggnad 1 och 3 har automatöppning vid alla entréer. Skyltning med punktskrift. Särskilda utrymmen finns för både dig med synnedsättning, och rullstolsburen. Tvättstugan i Servicebyggnad 1 har tvättmaskiner och torktumlare på marknivå. Höj-och sänkbara platser för strykning av kläder.

Servicebyggnad 2 och 4 har RWC.

Utebadet

Rökning är inte tillåtet på området. Badrullstol finns att låna. RWC på området. Parkering för funktionshindrade finns på gästparkeringen.

Byscaya Café

Rökning är inte tillåten inom inhägnaden. Rullstolsanpassade utemöbler.
Träspång till flytbryggan.

Strand

Parkering för funktionshindrade finns på gästparkeringen. Alla byggnader på strandområdet (utom barnklubben) är utrustade med ramp.

Stranden har en RWC. Lekplats för mindre barn är tillgänglighetsanpassad. Asfalterat stråk för rullstolar ner till stranden.

Badrullstol finns att låna hos Strandservice.

Flytbrygga

som är 130 meter lång och 2 meter bred och anpassad för rullstolar och barnvagnar. Nedfarter finns på bryggan.