Välkommen till Byskeskolan

Byskeskolan ligger mitt i samhället med nära till hav, älv och skog. Byske ligger tre mil norr om Skellefteå och har goda bussförbindelser åt norr och söder efter E4:an. Eleverna har goda möjligheter till motion och friluftsaktiviteter. I skolans närhet finns idrottshall, isbana, elljusspår, badhus och bibliotek. Skolan har cirka 370 elever fördelat på femton klasser i årskurserna F-9.

Test (pdf nytt fönster)

På Byskeskolan arbetar vi medvetet för att skapa samsyn från förskoleklass till årskurs 9. Vi vill att barnen ska känna sig trygga på skolan eftersom vi vet att trygghet skapar en god inlärningsmiljö och ger eleverna förutsättningar för att nå goda resultat.
Personalen har hög kompetens och det finns traditioner med musik, drama och teater. Skolan är känd för elevernas fina shower.

 

Grundskolan omfattar årskurs 1-9. Barnen börjar i regel första klass vid sju års ålder, men du kan även låta ditt barn börja i grundskolan vid sex års ålder. Här hittar du Skellefteås kommunala grundskolor och fristående grundskolor.

 


 

Ansvarig nämnd: För- och grundskolenämnden
Informationen granskades: 2019-04-08