Information till elever - Så loggar du in i e-tjänst grundskola

Som elev loggar du in i grundskolans e-tjänst med användarnamn och lösenord. Inloggningsuppgifterna får du via din skola och du kan logga in via dator, smartphone eller läsplatta, vilket ger tillgång till schema, frånvaro, klasslista, nyheter och veckoplanering. För att se bland annat dina omdömen behöver du dessutom logga in med en engångskod.

Med hjälp av e-tjänster vill Skellefteå kommun erbjuda större tillgänglighet och service till dig som medborgare.

Exempel på sådant du kan se i e-tjänst grundskola

  • Läxor och veckoplaneringar
  • Klasslistor
  • Frånvaro

Hur ser e-tjänst grundskola ut?

Titta gärna på instruktionsfilmerna som visar hur e-tjänst grundskola ser ut och fungerar.

 

Så här loggar du in.

Om du fått användarnamn och lösenord kan du logga in här. (Extern webbplats, nytt fönster) Adressen är hub.infomentor.se

När du loggar in första gången kan du välja att aktivera pinkodsinloggning på den enhet och webbläsare som du använder. Pinkodsinloggningen förenklar inloggningen.

Du kan byta ditt användarnamn, lösenord och pinkod genom att klicka på ditt namn uppe till höger när du loggat in. Ett tips är att byta till ditt personnummer eller till ditt användarnamn som du har på skolans datorer. Detta är dock inte nödvändigt att göra.

Observera att webbläsaren måste vara inställd på att acceptera cookies.

Du kan även använda appen InfoMentor Hub. Den finns att ladda hem där du hämtar appar till din telefon. Logga in som vanligt i din webb-läsare med användarnamn och lösenord och välj App-inställningar under inställningar i högra hörnet. Följ sedan instruktionerna. Här kan du läsa mer om hur du gör.

Så gör du som är elev för att se din individuella utvecklingsplan och dina omdömen

Om du går i skolan upp till och med årskurs 5 kan du se omdömen i olika ämnen, skriftlig individuell utvecklingsplan eller åtgärdsprogram. För att se det behövs, förutom användarnamn och lösenord, även en engångskod. Om din skola har registrerat ditt mobilnummer i grundskolans e-tjänst kan du fått en engångskod skickad med sms. Om du saknar mobiltelefon kan du få engångslösenord på papper istället. Kontakta din områdesexpedition om du behöver hjälp med detta.

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2018-09-13

Frågor & svar