Bada på Byske Havsbad

Vid femstjärniga Byske Havsbad finns många möjligheter till bad och sommaraktiviteter. Vid utebadet i havet finn en lång flytbrygga som är så stabil att det går bra att köra rullstol på den.

Badbryggan är 150 meter lång och mycket stabil. För personer med nedsatt syn finns ett rep längs den högra kanten av bryggan, vilket gör det lätt att orientera sig.

Badrullstol

För dig som använder rullstol och vill komma ner i vattnet finns en badrullstol att låna gratis. Den går att rulla i sanden men det krävs att någon skjuter på. Badrullstolen finns att låna vid kioskens uthyrning.


I närhet till badbryggan finns en handikappanpassad vattentoalett och två vattentoaletter. För att ta sig till toaletterna behöver du korsa en yta med gräs och packad jord.

På Byske havsbad finns restaurang, café och kiosk som har öppet under sommarsäsongen.

Karta över Byske och havsbadet

 


 

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Informationen granskades: 2019-11-27
Sida

Tillgängligt friluftsliv

På den här sidan hittar du ett antal friluftsområden i Skellefteå kommun som är anpassade för personer med någon typ av funktionsnedsättning. Scrollar...

Läs mer
Sida

Bada i Falkträsket

Vid badet i Falkträskets badplats finns en badbrygga som är tillgänglighetsanpassad för rullstol och personer med nedsatt syn.

Läs mer