Lediga tomter i Skelleftehamn

Skelleftehamn är en tätort i Skellefteå kommun 15 kilometer öster om Skellefteå. Samhället är uppbyggt kring hamnen och Rönnskärsverken. Skelleftehamn är en ort med både skärgård, hamn och god service. Till och från Skelleftehamn tar du dig enkelt med buss. Befolkningen 2011 var 3192 personer.

I samhället finns Folkets hus med bio, badhus med bowling, gym, sporthall. Om du tycker om att dansa finns dansstället Rotan centralt beläget. Kyrka, bibliotek och ungdomsgård finns även.
Den lokala fotbolls- och innebandyklubben heter Rönnskär Railcare IF. I närliggande Klemensnäs finns idrottsföreningen Clemensnäs HC som räknas som lokal hockeyklubb även för Skelleftehamn. Vill du åka skidor så är avståndet endast 2 km till skidbacken. För båtfolket finns den vackert belägna småbåtshamnen i Kurjoviken. På orten även affärer, restaurang bensinstation, vårdcentral och apotek.

I Skelleftehamn finns ett av världens största kopparsmältverk, Rönnskärsverken, där ädelmetaller guld och silver utvinns. De största arbetsgivarna är, förutom ovan nämnda Rönnskärsverken, är Kuusakoski och Railcare. Det finns även ett industriområde i Skelleftehamn som heter Sävenäs. Järnvägen som startar i Skelleftehamn och sträcker sig till Bastuträsk har idag enbart godstrafik.

Skelleftehamn har två skolor, Auraskolan som är en F-2 skola med två fritidshem. Skolan är högt belägen nära havet och naturen och ligger på bekvämt gångavstånd till badhus, bibliotek, idrottsanläggning, sporthall och biograf. På Auraskolan går man till och med årskurs två. I skolan finns också två fritidsavdelningar.

Örjansskolan är en 3-9 skola, på skolan finns fritidshem, förberedelseklass och aspergerklass. Skolan är en IT-pilotskola med ambitionen att främja kunskaper i ny teknik. Från sexan ligger lektionerna årskursparallellt så alla elever börjar och slutar samtidigt.

Lediga tomter i Skelleftehamn (Google Maps)

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2017-06-28