Nominera till demokratipriset 2019

Publicerad 2019-02-04

Brinner du för demokratifrågor? Eller känner du någon som gör det? Skicka då en ansökan eller nominering till Skellefteå kommuns demokratipris 2019.

För att bli aktuell för demokratipriset ska personen, gruppen eller motsvarande ha gjort utmärkande och föredömliga insatser för att främja utvecklingen av demokratin i det geografiska området Skellefteå kommun.

Skellefteå kommuns demokratipris delas ut årligen på nationaldagen, 6 juni. Prissumman är 15.000 kr. Nominering skickas till kundtjanst@skelleftea.se senast 31 mars.

Följande ska ingå i ansökan eller nominering:

  • Motiverande beskrivning till varför demokratipriset bör gå till just denna kandidat.
  • Kontaktuppgifter till kandidaten.
  • Kontaktuppgifter till den som nominerar.

Komplettera gärna med dokument, artiklar, länkar till webbsidor eller annat som styrker eller exemplifierar det som beskrivs i motiveringen.

I fjol utsåg kommunstyrelsen ABF Skellefteå som vinnare av demokratipriset. I den utförliga motiveringen stod det bland annat:

Bland annat har man under de senaste åren gjort en omfattande riktad satsning på asylverksamhet där asylsökande utbildas i vardagssvenska, föräldrastöd och samhällskunskap för att stärka gruppens möjligheter att forma en framtid i Sverige. Ett lyckat projekt har varit satsningen på datautbildning för asylsökande där målgruppen i första hand varit asylsökande kvinnor men där även alla ledare varit asylsökande som efter att själva fått utbildning utbildat vidare i anslutning till sina boenden i Jörn, Lövånger och Boliden. Resultatet har varit fantastiskt.

Tidigare har Skeva och RFSL Skellefteå vunnit demokratipriset.

Läs mer om demokratipriset på www.skelleftea.se/demokratipris