Stort behov av röstmottagare i flera byar

Publicerad 2018-03-06

I höst är det val men kommunens valnämnd har redan nu påbörjat sitt arbete med bemanning av valdistrikt. Har du intresse, tid och möjlighet att jobba som röstmottagare? Valnämnden uppmuntrar särskilt personer med språkkunskaper utöver svenska och engelska att ansöka. Dessutom behövs röstmottagare i flera byar.

Som röstmottagare blir du en betydelsefull del av det svenska demokratiska systemet. Din uppgift är att medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert. Du bidrar till detta genom att dela ut valkuvert, hjälpa väljaren i lokalen och vid valbåset utifrån behov och önskemål, samt att pricka av väljaren i röstlängden. I uppdraget ingår även att delta i rösträkningen.
Som röstmottagare får du gå en obligatorisk utbildning, dag- eller kvällstid. Du får betalt för både utbildning och arbete. 

Uppdatering 7 maj: Det finns fortfarande omfattande behov av röstmottagare i byarna runt Byske och Kåge; Drängsmark, Fällfors, Norrlångträsk, Åbyn och Ålund. Därtill finns behov i Röjnoret, Bygdsiljum, Gummark och Sjöbotten/Falmark, och enstaka platser på fler mindre orter eller byar.


Läs mer och ansök här