Guldprao - ett första steg till arbete

Publicerad 2018-08-28

Nu söker grundskolan i Skellefteå kommun fler företag och arbetsgivare kommande läsår som vill ge ungdomar en chans att upptäcka sin framtid under höstterminen 2018 och vårterminen 2019.

- Det är viktigt att våra elever i grundskolan får egna erfarenheter av arbetslivet, samtidigt som det är en chans för företagen, kommunen, landstinget och organisationerna att få en inblick i hur framtidens medarbetare tänker när det gäller arbete, säger Anders Bergström, förvaltningschef för grundskolan vid Skellefteå kommun.

Kontaktpersoner och bredd
Under höstterminen har åk 9 prao och under vårterminen åk 8. Totalt är det cirka 1700 praoveckor i Skellefteå kommun under ett kalenderår. Därför behöver vi företag och arbetsplatser som kan ta emot grundskolans elever. Vårt mål är en likvärdig och meningsfull PRAO med hög kvalité för alla elever och med stor bredd i branscher o arbetsplatser.
- Det är viktigt att vi får tag i kontaktpersoner på företagen som vi kan fråga och även få en större bredd i företag som vi nu kan erbjuda, säger Adam Larsson, chef för studie- och yrkesvägledarna.

Guldprao-sidan på webben
Nu lanserar vi också Guldprao-sidan på webben www.skelleftea.se/guldprao där företag, kommun, landsting och organisationer kan hitta mer information om prao och hur de anmäler sitt intresse att ta emot framtidens medarbetare.

Arbetsmiljökraven inte så farliga
Många företag är oroliga över arbetsmiljökraven när det gäller prao men det är inte så farligt som de tror, förklarar Adam Larsson och berättar att mer info finns på Guldprao-sidan.
- För en del elever kan det vara nog så viktigt att bara få följa med och se hur ett arbete fungerar.

Här hittar du mer information om Guldpraowww.skelleftea.se/guldprao